banner

niedziela, 15 marca 2015

ŁOSOSIOWA PASTA DO KANAPEK

Ta pasta "rozkłada moje kubki smakowe na łopatki"...
...jest taka prosta, ale jaka pyszna...


SKŁADNIKI:
- 1/2 kg wędzonego łososia (ja kupuję w kawałkach tzw. brzuszki)
- 2 średnie cebule
- 6 ogórków kiszonych
- majonez
- sól, pieprz do smaku


Łososia pozbawiamy skóry i wszystkich ości.
Ja robię to przy pomocy widelca,
którym rozdrabniam kawałki i jednocześnie usuwam ości.


Cebule i ogórki kroję w drobną kostkę.


Solę, pieprzę i dodaję majonez.
Nie podaję ilości bo każdy musi sam zdecydować,
jak jego pasta ma  być "kremowa". 
Ja sobie nie żałuję...uwielbiam majonez...


Dokładnie mieszam wszystkie składniki. Gotowa pasta wygląda tak:


 A na kromce żytniego chleba tak:



SMACZNEGO !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz