banner

niedziela, 15 marca 2015

PASTA JAJECZNA DO KANAPEK

Uwielbiamy ją na śniadania, niezależnie od pory roku !!! 
Szybka, pyszna i zdrowa !!!
Wspaniałe jaja kupujemy w pobliskim, zaprzyjaźnionym gospodarstwie. 
Tam również zaopatrujemy się w warzywa. 
Dziś będzie nam potrzebna pyszna cebula z zaufanego źródła.
 Do dzieła !!!

SKŁADNIKI:
- 8-10 dużych jaj ugotowanych na twardo
- 2-3 podsmażone cebule
- 2-3 czubate łyżki majonezu
- 1 łyżka śmietany
- 1 łyżka ostrej musztardy (najlepiej Dijon lub Colman's)
- sól, pieprz do smaku
- szczypiorek 


 Jaja obieramy i rozdrabniamy nożem w miseczce. 
Dodajemy podsmażone na maśle cebule, śmietanę i musztardę. 

Wszystko dokładnie miksujemy przy użyciu blendera. 
Solimy i pieprzymy do smaku.




Chętni mogą kanapki posypać szczypiorkiem. 



SMACZNEGO i do następnego....

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz