banner

niedziela, 28 sierpnia 2016

CYTRYNOWA LEMONIADA Z MIĘTĄ I MIODEM

Spędzamy czas w ogrodzie. Żar leje się z nieba. 
Trudno się schłodzić, trudno się orzeźwić. 
Szukam cienia, ale tam gdzie porządkuję rabaty nie ma cienia.
Więc co robię ? 

PIJĘ LEMONIADĘ


Jest niezwykle aromatyczna i smaczna.
Wpisaliśmy ją do naszego letniego, ogrodowego menu.
Podaję ją również w czasie wakacyjnych spotkań w ciepłe dni.
Bardzo prosta, bardzo szybka, bardzo pyszna...

SKŁADNIKI / PRZYGOTOWANIE:

- 2 litry wody mineralnej
- 2 cytryny
- 2 limonki
- 2 łyżki miodu 
- kilka listków mięty
- kostki lodu 


Dodajemy miód do wody i energicznie mieszamy do momentu,
aż się rozpuści.
Cytryny i limonki przekrawamy na połówki.
Z 3 połówek cytryn i 3 połówek limonek
wyciskamy sok i dodajemy do wody. 
Pozostałe 2 połówki kroimy na plastry
i dodajemy do wody.
Listki mięty wrzucamy w całości.
Na końcu dodajemy kostki lodu, aby nasza lemoniada
była mocnooooooooooooo orzeźwiająca.

Dla amatorów mocniejszych trunków,
mam znakomity przepis na 
24 godzinną CYTRYNÓWKĘ
(link do przepisu)
http://wilczagora.blogspot.com/2016/08/24-godzinna-cytrynowka.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz